Λένα Αλκαίου – Οι πιο δικοί μας άνθρωποι | Νέο Τραγούδι

Η Λένα Αλκαίου δεν χρειάζεται συστάσεις, μιλούν για εκείνη οι πολλές και μεγάλες επιτυχίες που έχει στις αποσκευές της και αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη της.

Η Λένα Αλκαίου σε συνεργασία με τους γνωστούς ταλαντούχους δημιουργούς Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Οι πιο δικοί μας άνθρωποι» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο που έχει όλα τα συστατικά των μεγάλων επιτυχιών.

Η Λένα Αλκαίου «δίνει» μια υποδειγματική, απέριττη ερμηνεία που τη χαρακτηρίζει ο λυρισμός και ταυτόχρονα η ισορροπημένη λιτότητα που ζωντανεύει ανάγλυφα τις εικόνες και την ιστορία που αφηγείται ο στίχος.

Το τραγούδι «Οι πιο δικοί μας άνθρωποι» είναι φτιαγμένο από τα αρχέγονα υλικά του κλασικού λαϊκού μας τραγουδιού, ενσωματωμένα αρμονικά στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Αναφέρεται στη μοναχικότητα, το παράπονο για την προδοσία των δικών μας ανθρώπων και εντέλει στην ανάγκη να μιλήσουμε σε κάποιον ξένο που είναι πρόθυμος να ακούσει τα παθήματά μας χωρίς να κάνει περιττές ερωτήσεις.

Η Λένα Αλκαίου δεν υποδύεται τίποτα, για μια ακόμη φορά καταθέτει την ερμηνευτική της αλήθεια με φωνή που πάλλεται από την ένταση των συναισθημάτων της ηρωίδας του τραγουδιού και μας φέρνει ασυναίσθητα τα λόγια της στα χείλη.

Με το τραγούδι «Οι πιο δικοί μας άνθρωποι» η Λένα Αλκαίου επανέρχεται δυναμικά για να κερδίσει για μια ακόμα φορά τις καρδιές των ακροατών του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Ακούστε το εδώ:

Στίχοι – Lyrics

θέλω με κάποιον να τα πιω
να μην με ξέρει
μ’έναν ξένο, ένα περαστικό
Να μη ρωτήσει
ούτε καν ποια είμαι εγώ
και πως με λένε
και ποιοι μου φταίνε
και μες στη νύχτα πως κατέληξα εδώ
τις ερωτήσεις, να τις κάνω μόνο εγώ

Οι πιο δικοί μας άνθρωποι
πως γίνονται απάνθρωποι
τα πιο δικά μας πρόσωπα
τα πιο ψυχρά κι απρόσωπα
γιατί δεν τους αντέχουμε
όσους κοντά μας έχουμε
και ψάχνουμε τα απέναντι
κι ας μας χρεώνουν έναντι

θέλω σε κάποιον να τα πω
να μην τον ξέρω
μόνο λίγο να τον συμπαθώ
να ‘χει δυο μάτια καθαρά κι ένα σταυρό
που κουβαλάει κι όμως γελάει
και να τον κάνω και πατέρα κι αδελφό
και δεν με νοιαζει που δεν θα τον ξαναδώ

Οι πιο δικοί μας άνθρωποι
πως γίνονται απάνθρωποι
τα πιο δικά μας πρόσωπα
τα πιο ψυχρά κι απρόσωπα
γιατί δεν τους αντέχουμε
όσους κοντά μας έχουμε
και ψάχνουμε τα απέναντι
κι ας μας χρεώνουν έναντι

θέλω σε κάποιον να τα πιω
τις ερωτήσεις θα τις κάνω μόνο εγώ.

[dt_fancy_title title=”Βρείτε μας στο Facebook” title_align=”center” title_size=”big” title_color=”custom” title_bg=”disabled” separator_color=”default” custom_title_color=”#1e73be” separator_style=”double”][dt_gap height=”20″]