Βιντεοπαιχνίδια με τα καλύτερα μουσικά κομμάτια

Ακόμη και τις εποχές των 8-bit παιχνιδιών, η μουσική αποτελούσε πάντα πολύ βασικό χαρακτηριστικό των βιντεοπαιχνιδιών. Με τον καιρό φυσικά η μουσική των βιντεοπαιχνιδιών εξελίχθηκε και αυτή, προσφέροντας στους δημιουργούς πολύ περισσότερες δυνατότητες τεχνικά και αντίστοιχα στους λάτρεις των παιχνιδιών.

Πιο συγκλονιστικές εμπειρίες, με εκπληκτικά μουσικά κομμάτια, σε υπολογιστή, σε κονσόλες, ακόμα και σε πολύ απλά παιχνίδια που μπορεί κανείς να παίξει στο κινητό του τηλέφωνο.

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα παιχνίδια που θεωρούμε πως διαθέτουν πολύ καλά μουσικά κομμάτια τα οποία πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε παίζοντας τα.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time – 1998 – Koji Kondo

Το παιχνίδι μπορεί να είναι πλέον πάνω από 20 ετών, όμως εξακολουθεί να ενθουσιάζει με την εξαιρετική του ατμόσφαιρα και τα ορχηστρικά μουσικά του κομμάτι. η μουσική δημιουργεί πολλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η μουσική του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι τόσο εκπληκτική, που πάρα πολλές ορχήστρες σε όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να αναπαράξουν σε συναυλίες και εκδηλώσεις.

Ico – 2001 – Michiru Oshima, Koichi Yamazaki

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το Ico, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την ιστορία ενός αγοριού που συναντά ένα κορίτσι στα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού. Θα λέγαμε ότι μοιάζει πάρα πολύ με το κλασικό παλιότερο παιχνίδι Prince of Persia.

Το Ico δημιουργεί έντονα συναισθήματα, τα οποία γίνονται ακόμη πιο έντονα με την παρουσία της εκπληκτικής μουσικής που διαθέτει. Η μουσική μπορεί να φανεί λίγο περίεργη σε όποιον δεν έχει παίξει το παιχνίδι.

Resident Evil 4 – 2005 – Misao Senbongi and Shusaku Uchiyama

Η σειρά Resident Evil είναι μία εξαιρετική σειρά παιχνιδιών με πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Αυτό που χαρακτηρίζει το παιχνίδι είναι εξαιρετική του ατμόσφαιρα, η οποία στο τέταρτο μέρος της σειράς είναι ακόμα πιο εκπληκτική λόγω της μουσικής που έχει γραφτεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η μουσική είναι πιο μυστηριώδης στην αρχή και όσο προχωράμε περισσότερο, με τα πράγματα γίνονται πιο έντονα όσον αφορά τη δράση, η μουσική ακολουθεί σε ρυθμό και σε ένταση. Δεν είναι πλήρως ορχηστρική ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί ακριβές κινηματογραφικές παραγωγές και κινηματογραφικά soundtrack, όμως ταιριάζει απόλυτα στην επική ατμόσφαιρα μιας ταινίας θρίλερ.

Mass Effect 2 – 2010 – Jack Wall, Jimmy Hinson, Sam Hulick, David Kates

Η Τριλογία των παιχνιδιών Mass Effect αποτελεί απτό παράδειγμα πώς τα βιντεοπαιχνίδια γίνονται όλο και περισσότερο κινηματογραφικά. Φυσικά ο ήχος και η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο και εδώ. Το δεύτερο μέρος της σειράς των Mass Effect διαθέτει πλήρως ορχηστρική μουσική με κομμάτια που είναι εμπνευσμένα από ταινίες όπως το Blade Runner. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι πολύ λεπτομερής και η μουσική λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνει ακόμα πιο μοναδικά τα διάφορα είδη εξωγήινων και χαρακτήρων που συναντά κανείς σε αυτό.

Journey – 2012 – Austin Wintory

Μουσικό κομμάτι που συνοδεύει το συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Μάλιστα προτάθηκε ως υποψήφιο για το βραβείο του καλύτερου μουσικού κομματιού στα βραβεία grammy 2013, ενώ το ίδιο το παιχνίδι κέρδισε πολλά βραβεία παιχνιδιού της χρονιάς. Για να παίξετε το παιχνίδι θα χρειαστείτε PlayStation.

Middle Earth: Shadows of Mordor – 2014 – Nathan Grigg and Brian Pamintuan

Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», κάνει πολλούς να ανατριχιάζουν από την συγκίνηση. Συνδυάστε το αυτό με το γεγονός πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά φτιαγμένο παιχνίδι, με εκπληκτική μουσική και έχετε ουσιαστικά μπροστά σας ένα αριστούργημα. Σεν πρόκειται για την αυθεντική μουσική κάποιας από τις τρεις ταινίες, αλλά για πρωτότυπα κομμάτια που βέβαια έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη μουσική των ταινιών. Μιλάμε για πλήρη ορχηστρικά κομμάτια που ταιριάζουν μάλιστα απόλυτα με την εξέλιξη του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή. Η μουσική στο Shadows of Mordor δεν σταματά ποτέ, απλά εξελίσσεται

Jimmy Hendrix Slot – 2016 – Jimmy Hendrix

Τα διαδικτυακά φρουτάκια έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Τα κορυφαία γραφικά αλλά και η μουσική που προσφέρουν τα έχουν εκτοξεύσει πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Ένα από τα πιο εκπληκτικά φρουτάκια όσον αφορά τη μουσική του είναι το Jimi Hendrix. Από το όνομα και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά. Το παιχνίδι είναι αφιερωμένο στο μεγάλο μύθο της ροκ μουσικής και το παιχνίδι διαθέτει αυθεντικά κομμάτια του μεγάλου καλλιτέχνη, τα οποία συνδυάζονται με τα διάφορα εφέ του παιχνιδιού, τις νίκες, τα υποπαιχνίδια, τις δωρεάν περιστροφές κλπ. Το παιχνίδι αποτελεί σταθμό στον χώρο των διαδικτυακών παιχνιδιών αυτού του είδους για τα εκπληκτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και κυρίως για τη μουσική του.